Budakalászi Jóléti Szolgálat Alapítvány

Alapítvány 1992-ben jött létre. Legfőbb célja a munkaerőpiacon hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatásának elősegítése, akik szociálisan, egzisztenciálisan és ebből következően pszichésen kiszolgáltatott helyzetbe kerültek és ezért a társadalom perifériájára szorultak.
Az alapítvány létrehozója a pomázi munkaterápiás intézet / mai néven: Gálfi Béla eü Kht. / psychiáter orvosa: néhai Szabó Péter volt. Az alapítók: a Budakalászi Önkormányzat és a fenti intézet. Elsősorban az innen kikerült gyógyult, vagy tartós remisszióban lévő elbocsájtott (volt) betegeket kívánta segíteni, akiknek teljes rehabilitációjára döntően anyagi okok miatt nincs lehetőség: sem befogadó munkahely, de gyakran lakásuk sincs.
A pékségben foglalkoztatottak főleg ilyen háttérrel rendelkeznek, betanított munkakörben, felügyelet mellett napi 4 órában minimálbérrel dolgoznak. A pékség 2002-re készült el, azon év végén kezdte el a tevékenységet. A védett szállás terve elkészült „félúti ház” néven, megépült az alap és a falak, de tető nem került rá sem, további munkálatok anyagi támogatás hiánya miatt nem folytatódtak.