KÁLLFO Jóléti Szolgálat Alapítvány

A szervezet bemutatása:
Alapítványunk 1985-ben szociális foglalkoztatóként indult Nagykállóban. A rendszerváltás idején azonban elveszítette munkaadó partnereit, így új lehetőségek után kellett nézni. 1991-ben a Népjóléti Minisztérium által létrehozott budapesti székhelyű Jóléti Szolgálat Alapítvány „Phare” programos pályázatot hirdetett meg -hátrányos helyzetű, megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására- munkahely teremtése céljából. A sikeres pályázat feltétele volt az országos hálózathoz kapcsolódva egy Jóléti Szolgálat Alapítvány létrehozása. Így jött létre 1992-ben Nagykállóban a Kállfo Jóléti Szolgálat Alapítvány.

Szervezet fő tevékenységei:
Alapítványunk közhasznú szervezetként hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatását, valamint szociális segítségnyújtást vállal. Közhasznú tevékenységként humán szolgáltatási tevékenységünket folytatjuk. Házi ápolást végeztünk Balkányban és a tanyavilágában. Ez a tevékenységünk 1996-tól 2011. márciusig folyamatos volt. Nagykállóban egészségmegőrző klubot működtetünk, ahol elsősorban nyugdíjas embereket tanítunk az egészséges táplálkozásra, az egészséges életmódra. Alkalmanként, főleg nagyobb ünnepek előtt adományok gyűjtését és elosztását végezzük. Ingatlanjainkat, infrastruktúránkat, a ma már több mint 200 főt foglalkoztató, általunk létrehozott Kft.-énk számára használatra bocsájtjuk.

Szervezeti erőforrások és kapacitások:
Az Alapítvány szakmai és adminisztrációs feladatainak elvégzése, az iroda működtetése, a klub vezetése stb. a Kállfo Közhasznú Kft. vezetőjének irányításával, és a Kft. több szakemberének önkéntes tevékenységével történik. Kapcsolatrendszerünkben meghatározó szerepet tölt be a Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért szervezet, és ennek Alapítványi hálózata, melynek mi is a tagjai vagyunk. Több helyi, térségi szervezet és intézmény is értékes helyet foglal el az Alapítványunk életében.

Tevékenységének fő célcsoportjai:
Hátrányos helyzetű, elsősorban megváltozott munkaképességű, fogyatékkal élő emberek, kisnyugdíjas, idős emberek.

Finanszírozás:
Bevételünk jelentős része bérleti díjakból származik, valamint az SZJA felajánlások 1 %-ból. Igyekszünk minél több pályázaton is részt venni.