Rozsály Községért Jóléti Szolgálat Helyi Alapítvány
(Rozsályi Jóléti Alapítvány)

Alapítványunk 1993. évben alakult.

Alapítványunk célja: a községben a szegénység, a munkanélküliség okozta súlyos szociális nehézségek csökkentése. A 20 évi működésünkre talán az a magyarázat, hogy a fent megfogalmazott célokat szem előtt tartottuk. Munkatársaink száma 7 fő, önkénteseink száma 5 fő.

Két évtizedes fennállásunk alatt a község és mára elmondhatjuk, hogy a térség meghatározó civil szervezete lettünk. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a szerteágazó tevékenységünk:
Szociális fürdőt és mosókonyhát működtetünk a hátrányos helyzetű óvodás és iskoláskorú gyerekek részére, esélyt biztosítunk számukra, hogy az alapvető társadalmi elvárásoknak meg tudjanak felelni.

Saját és bérelt termőföldön (30 ha) gabonát termelünk, melyet megetetünk a sertéseinkkel (átlagosan 50 db), amit a szociális étkeztetésben és a kedvezményezetteink számára biztosítunk. Halasztott fizetési lehetőségek mellett a kedvezményezetteink hozzájutnak gabonához, sertéshez.

2011. évben megnyitottuk a Rozsályi Jóléti Boltunkat, a szociális boltot, melyet a helyi őstermelők segítése érdekében hoztuk létre. Az általuk megtermelt zöldséget és gyümölcsöt bizományosi díj felszámolása nélkül bizományosi termékként értékesítjük a vásárlók számára.

A közhasznú tevékenységünk körében kiemelt helyen szerepel a község idős lakosainak segítése. Ezt a feladatot a helyi Gondozási Központtal együtt működve próbáljuk meg hatékonyan végezni.

Teleházat, Helyi Televíziót, Nyitott Tanulási Központot működtetünk. Ezek a szolgáltatások, a többire értve is, de talán ezekre a legjellemzőbbek, hogy térségi feladatokat látnak el.

Béres András Hagyományőrző Kört működtetünk. A Hagyományőrző Kör fő tevékenységét a néptánc határozza meg, de a "Rozsályi Népmesék" a "Rozsály Népkölteményei" lehetőséget adnak műsoraink színesebbé tételéhez. Van felnőtt és gyermek néptánc csoportunk.

Szolgáltatásainkkal hozzájárulunk a térség gazdasági és kulturális fejlődéséhez.